Haber / Duyuru

TKDK’NIN DENEYİMLERİ ÖZBEKİSTAN BANKACILARIYLA PAYLAŞILDI

Özbekistan Cumhuriyeti’nin finans kuruluşlarından AGROBANK Genel Müdür Yardımcısı Abdurrahman Sherov, beraberindeki heyetle Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunu (TKDK) ziyaret etti.

TKDK Finansman Genel Koordinatörü Cihan Karahan, gerçekleştirilen toplantıda, TKDK’ nın teşkilat yapısı, ülke ekonomisine kazandırılan Avrupa Birliği standartlarındaki örnek yatırımlar, sağlanan istihdam, 2024’te başlatılacak çalışmaların hazırlıkları hakkında Sherov’a bilgi verdi. TKDK’nın kuruluş aşamasından girişimcilere sağlanan hibe desteklerine, proje başvuru koşulları, proje döngüsü, kadın ve genç yatırımcılara yönelik uygulamalar ve yapılan ödemelere ilişkin detaylı bir sunum yapıldı.

Sherov da Özbekistan ve Türkiye arasında her alanda iş birliklerinin bulunduğunu, ülkelerindeki istihdamı artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında deneyim paylaşımı amacıyla TKDK’ya ziyaret gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Toplantı sonunda Türkiye ve Özbekistan taraflarının hali hazırda var olan işbirliği çalışmalarını daha ileri boyuta taşınması adına bir işbirliği protokolü imzalanması hususunda mutabık kalındı.

Özbekistan’ ın en büyük ve dinamik olarak gelişen bankası AGROBANK, 347 binden fazla kuruluşa ve 3,6 milyondan fazla kişiye bankacılık hizmeti sunuyor.