Haber / Duyuru

TKDK’DAN ISPARTA’DAKİ YATIRIMLARA 1,1 MİLYAR TL HİBE

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı, “Isparta’da bugüne kadar yatırıma dönüştürülen 414 proje için 1,1 milyar lira hibe ödenerek, kent ekonomisine 2,3 milyar TL tutarında yatırım kazandırıldı.” dedi.  

Antalyalı, Isparta 24.-25. dönem milletvekillerinden Recep Özel ve beraberindeki heyetin TKDK’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada, TKDK desteklemeleri kapsamındaki Isparta’ya TKDK’nın kuruluşundan bugüne kadar Avrupa Birliği (AB) standartlarında çok sayıda yatırım kazandırılarak, binlerce vatandaşın istihdam imkanına kavuşturulduğunu söyledi.

Hazırlıkları devam eden ve 2024’te başlatılması planlanan IPARD 3 Programı’yla Isparta’ya hibe desteklerinin artırılarak devam ettirileceğini belirten Antalyalı,  hibe paketine dahil edilen kırsal alt yapı çalışmalarında belediyelerin de hibelerden yararlanabileceğini ifade etti.  

Başkan Antalyalı, hibe sözleşmeleri imzalanmış 29 projenin değerlendirme ve seçim aşamasında olduğunu aktararak, işlemlerin bitiminde 73,5 milyon TL hibe ödemesi planlandığını kaydetti.

Özel ise Isparta’nın tarımı, hayvancılığı, ticareti, sanayisi ve ihracatına ilişkin son durum hakkında Antalyalı’ya bilgi verdi, resmi istatistikleri paylaştı ve üreticilerin TKDK’dan beklentilerini iletti.

Ziyarete, Senirkent ve Sütçüler Belediye Başkanları Kadir Heybeli ile İsmail Yurdabak da katıldı.