Haber / Duyuru

TARIMDA KADIN EMEĞİ ZİRVESİ 2. GÜN OTURUMLARI

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından Ankara’da düzenlenen Tarımda Kadın Emeği Zirvesi’nin 2. gününde çeşitli oturumlar gerçekleştirildi.

Kırsal Alanda Kadının İstihdamı ve Örgütlenmeye Katılımı Oturumuna, Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sigorta Primleri Genel Müdürü Savaş Alıç, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Işık, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Gözde Ayanoğlu, Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Yönetim Kurulu Üyesi Beyza Beyzade Berkol panelist olarak katıldı.

Tarım, Gıda ve Su Politikalarında Kadın Emeği Oturumunda ise Su Yönetimi Genel Müdürü Afire Sever, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Başkanı Prof. Dr. İlkay Dellal, Türk Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (TÜSİAD) Genel Sekreter Yardımcısı Nurşen Numanoğlu, Ankara Üniversitesi Su Yönetimi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Gökşen Çapar, Türkiye Gıda ve İçecek Sanayii Dernekleri Federasyonu (TGDF) Genel Sekreteri Nihal Ayşe Mortepe değerlendirmelerde bulundu.

TKDK – IPARD Destekleriyle Hayalini Gerçeğe Dönüştüren Kadın Faydalanıcılar Oturumunda ise TRT’de yayımlanan “Hayallerinin Peşinde” programına konu olan iyi uygulama örneği kadın girişimciler Fatma Duman, Meral Kubuş, Gülnaz Gülsüm Gültekin, Nilgün Kantar ve Gülberg Göydağ, yatırım hikayelerini aktardı ve soruları yanıtladı.

Zirve, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ndeki oturumlarla sona erecek.