Haber / Duyuru

FRANSIZ KALKINMA AJANSI VE FRANSA BÜYÜKELÇİLİĞİ BÖLGESEL EKONOMİ SERVİSİ’NDEN TKDK’YA ZİYARET

Fransız Kalkınma Ajansı’ndan (AFD), Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ve Kıdemli Proje Yöneticisi Zeren ERİK YAŞAR, Fransa Büyükelçiliği’nden Tarım Müşaviri François VIEL ve Tarım Ataşesi Bozkurt ÖZSEREZLİ tarafından Kurumumuza ziyaret gerçekleştirildi.

Ziyarete, Kurumumuzu temsilen Kurum Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI, Kurum yöneticileri ve uzmanlar katılım sağlamışlardır.

İki heyet arasında gerçekleştirilen toplantıda Kurumumuz tarihi ve faaliyetleri hakkında AFD ve Fransa Büyükelçiliği yetkililerine detaylı bir sunum yapıldı.

AFD yetkilileri tarafından ise Fransız Kalkınma Ajansı’nın tarihi ve Türkiye’deki faaliyetleri hakkında bilgilendirme gerçekleştirilmiştir.

Toplantıda TKDK Başkanı Dr. Ahmet ANTALYALI, “TKDK’nın IPARD programı ile 2011 yılından bu yana, 42 ilimizde, kırsal alanda yatırım gerçekleştiren girişimcilere hibe sağladığını, önümüzdeki dönemde faaliyetlerine 81 ilimizi kapsayacak şekilde devam etmeyi planladıklarını” ifade etmiş, ayrıca “Mevcut bilgi birikimi ve insan kaynakları potansiyeli ile IPARD fonlarının yanı sıra kırsal alandaki girişimcilere farklı projelerle de destek sağlamak istediklerini” dile getirmiştir.

Fransız Kalkınma Ajansı Türkiye Direktörü Tanguy Denieul ise “1941 yılında Kurulan Ajansın, 2004 yılından bu yana Türkiye’de Kamu Kurumları, Belediyeler ve Kamu Bankaları ile ortak proje yürüttüğünü” belirtmiştir. Diğer yandan “Geçmişte tarım sektörünün kendileri için odak noktası olduğunu, önümüzdeki dönemde de özellikle biyoçeşitlilik ve iklim değişikliğine karşı korunma başta olmak üzere Türkiye’de tarımsal alanda proje yürütmeyi planladıklarını” ifade etmiştir.

Fransa Büyükelçiliğinden Tarım Müşaviri François VIEL ise “TKDK’nın önümüzdeki dönemde 81 ilde faaliyetlerini gerçekleştirme yönündeki planlamalardan olan memnuniyetini” dile getirmiştir. 

Toplantı, teknik düzeyde karşılıklı çalışmalara başlanması, ortak hareket edilebilecek alanların tespit edilmesi ve olabildiğince kısa süre içerisinde ortak projeler yürütülmesi yönündeki temennilerle sonlanmıştır.