Haber / Duyuru

AZERBAYCAN HEYETİ TKDK’DA

Azerbaycan Cumhuriyeti Tarım Bakanlığı Yönetim Kurulu Başkanı Azad Ceferov, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı’yı ziyaret etti.

Caferov, ziyarette Azerbaycan’ın tarım-hayvancılık potansiyeli, çiftçilerin sorunları ve beklentileri, yeni pazarlar bulmak için Türk devletleri arasında iş birliği, sigortalanmış ürünlerin satışı, Türkiye-Azerbaycan çiftçilerinin arasında iş birliği mekanizmalarının kurulması gibi konularda Antalyalı’ya bilgi verdi ve görüş alışverişinde bulundu.

 

Antalyalı da TKDK’nın teşkilat yapısı, işleyişi, bugüne kadar ülke ekonomisine kazandırılan Avrupa Birliği standartlarındaki yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu ve kardeş ülke Azerbaycan’ın kalkınması için her türlü deneyim paylaşımına ve iş birliğine hazır olduklarını belirtti.

Caferov, ziyaretin sonunda iki ülkenin kamu kurumları, özel sektör kuruluşları, üniversiteleri, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları gibi sektörün tüm paydaşlarının katılımıyla, ortaklaşa “Kırsal Kalkınma Zirvesi” etkinliği düzenlenmesi önerisinde bulundu.

Ziyarete, Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği Ataşesi Ziya Ağayev de katıldı.