Haber / Duyuru

TÜRKİYE – AVRUPA BİRLİĞİ YÜKSEK DÜZEYLİ DİYALOG TOPLANTISI

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Belçika'nın başkenti Brüksel’de düzenlenen tarım konulu “Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Yüksek Düzeyli Diyalog Toplantısı”na katıldı.

Bakan Yumaklı ve AB Komisyonu Tarımdan Sorumlu Üyesi Janusz Wojciechowski eş başkanlığında düzenlenen toplantıda, Türkiye'nin AB'ye katılım süreci çerçevesinde tarım ve kırsal kalkınma stratejileri, gıda güvenliği, tarım ürünlerinde ikili ticaretin geliştirilmesi, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla uygulanan Katılım Öncesi Kırsal Kalkınma Aracı (IPARD) Programı ve coğrafi işaret konularında değerlendirmelerde bulunuldu.

Yumaklı, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin IPARD Programı’na ilişkin sorusuna, “Ülkemizin çok başarılı olduğu IPARD Programımızdaki gelişmeleri de sunduk.” dedi. 

IPARD III Programı 81 ilde uygulanmaya başlayacak

Janusz Wojciechowski ise AB Komisyonunun IPARD III Programı yetki devri kararı aldığı müjdesini verdi.

Toplantıya katılan TKDK Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı da IPARD III Programı’nın uygulanmaya başlayacak olmasından memnuniyet duyduklarını ileterek, destekleri için Bakan Yumaklı’ya ve AB yetkililerine teşekkür etti.

Yetki devri kararı ile IPARD III Programı Türkiye’nin 81 ilinde uygulanacak.