Haber / Duyuru

IPARD III PROGRAMI TANITIM VE BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Gümen, “IPARD Programı kapsamında yaklaşık 500 işletmeye 862 milyon lira hibe sağlandı. Kadınlar ile 40 yaş altındaki yatırımcılara ekstra destekler veriliyor.” dedi.

Gümen, Burdur’da düzenlenen “IPARD III Programı Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı”nda yaptığı konuşmada, kırsal kalkınmanın ve insanları kırsal alanda tutmanın öncelikleri olduğunu söyledi.

Kırsala yönelik her yatırımın geleceğe yapılan yatırım olduğuna işaret eden Gümen, şöyle konuştu:

"Her karış toprağımızın kıymetli olduğu hepimizin malumudur. Dünya nüfusundaki artış ve şehirleşmenin ekilebilir tarım alanlarının üzerindeki baskısı her geçen gün artıyor. Son yıllarda giderek artan iklim değişikliği, doğal afetler, savaşlar ve salgın, gıdanın ne kadar önemli olduğunu bize hissettirdi artık gelişmişlik düzeyi ne olursa olsun ülkeler için tarım ve su, sadece stratejik bir ürün olarak değil hayati öneme sahip bir milli güvenlik meselesi olarak görülüyor. IPARD Programı, Türkiye’de 2011'den beri uygulanıyor. Hayvancılık, et, süt, su ürünlerinin işlenmesine, bitkisel üretime, arıcılığa ve makineleşmeye destek veriyoruz. IPARD Programı kapsamında yaklaşık 500 işletmeye 862 milyon lira hibe sağlandı. Kadınlar ile 40 yaş altındaki yatırımcılara ekstra destekler veriliyor.”

Burdur’da 500’e yakın projeye 863 milyon TL hibe

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Dr. Ahmet Antalyalı ise TKDK tarafından IPARD Programı hibeleriyle hayata geçirilen yatırımlarda Avrupa Birliği standartlarında üretim yapıldığını dile getirdi.

Tarım ve Orman Bakanlığının politikaları ile tam uyumlu olarak, verimliliğin, kayıtlı üretimin, sürdürülebilirliğin ve kaliteli ürün üretimin gerçekleştirildiği bir tarım politikası ile AB kırsal kalkınma yaklaşımının harmanlanarak verilen desteklere yeni dönemde IPARD 3 Programı ile devam edileceğini belirtti.

Başkan Antalyalı, TKDK’nın Burdur’da 500’e yakın projeyi 863 milyon TL hibe ile desteklediğini aktararak, atıkların tasfiyesi, yenilebilir enerjilerin kullanılması, çevre dostu yatırımların desteklenmesi ve istihdama katkı sağlanması hedeflerine ulaşmak için tüm imkanların seferber edilerek çalışmaların yoğun şekilde sürdürüleceğini kaydetti.

Programa, Tarım Reformu Genel Dr. Osman Yıldız, Gıda ve Kontrol Genel Müdürü Ersin Dilber, Hayvancılık Genel Müdürü  Salih Çelik, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Bakan Yardımcısı Gümen ve Antalyalı, TKDK Burdur İl Koordinatörlüğünü de ziyaret ederek, amirlerle ve personelle toplantı yaptı. 

Toplantıda, 2024’te başlatılması planlanan IPARD III Programı’na yönelik yürütülen hazırlıklar ve hedefler görüşüldü.